Moderní výtahové technologie

22. červen 2022

 Moderní výtahové technologie


Srdcem každého výtahu je jeho stroj, řízení a moderní rám

Moderní výtahy pro modernizace jsou vybaveny bezpřevodovými stroji s permanentními magnety (například ZIEHL-ABEGG nebo SICOR), tyto stroje nemají převodovku a nemají žádnou olejovou náplň.

Moderní výtahy používají k řízení stojů výhradně měniče YASKAWA (Jp), které mají speciální hardware vyvinutý pro 3 miliony startů a více než 70 000 h bezúdržbového provozu.

Jejich spojením spolu s vyspělou technologií rámu a kabiny získáte:

  • Vysokou energetickou účinnost
  • Bezpečnou a komfortní jízdu a vynikající pohodlí
  • Vysokou životnost
     

Moderní bezpřevodové výtahové stroje


Lana vs. plochý nosný ocelový pás s polyuretanovým opláštěním

Pro nejvyšší, nejrychlejší a nejnáročnější výtahová zařízení jsou po celém světě používána speciální ocelová lana. Je to technologie prověřená časem.

Životnost ocelových lan u nejčastěji dodávaného lanového výtahu pro modernizace je výpočtových 6 milionů jízd, což je několikanásobně více než u plochých ocelových pásů. Navíc cena za výměnu plochého pásu bývá až o více než 400 % vyšší oproti ocelovým lanům.

S ocelovými lany se vyhnete několika možným poškozujícím se jevům, kterými trpí ploché pásy jako například: poškozený potah řemenu, podélné praskliny, příčné praskliny, poškození okrajů řemene, opotřebovaný nebo poškozený profil vedení řemene, zvlnění řemenu.

 

Vždy maximální výtah do Vaší šachty

Správná efektivita využití výtahové šachty šetří prostory v domě a maximalizuje rozměry kabiny výtahu.

  • moderních výtahů je procento využití výtahové šachty až 65 % u modernizací výtahů a u nových výtahů okolo 55 %.
  • Maximální využití výtahové šachty je důležité zejména u modernizací výtahů, kdy se % využití šachty zvětší ze 45 % až na 60 % – 65 %.


Lanový výtah bez strojovny LC maxi v Základní škole Polička

Moderní výroba a vlastní vývoj

Švýcarská technologie výroby je tou nejmodernější technologií pro výrobu výtahů (laser, ohraňovací lisy, stroje na děrování plechu a další)

  • Moderní výtahy jsou díky sofistikovaným technologiím vyrobeny jako kompatibilní stavebnice, což zaručuje jejich dlouhou životnost.
  • Efektivní metody řízení výroby – štíhlá výroba, systém 5S, Kaizen, Kanban pomáhají v zaručení kvality a spolehlivosti jak výrobních postupů tak ve spolehlivosti jednotlivých funkčních dílů výtahů.
  • Většina hlavních částí výtahu, jako jsou kabina, rám, konzoly a další by měly být pozinkované, což výrazně zvyšuje jejich životnost.
  • Pokud nejsou komponenty zinkované, vypadají často za rok jako po deseti letech.
  • Robotické svařování konstrukcí výtahů zajišťuje vysokou přesnost.


Pohled do šachty výtahu



Robotické svařování výtahových dílů (Lift Components s.r.o.)



Příště Vás seznámíme s unikátními provozními parametry a monitoringem výtahu.