Cestou k čisté energii bez uhlí, ropy a jádra

11. prosinec 2019

Vážení obchodní partneři, zákazníci, zaměstnanci, příznivci ekologické elektrické energie


díky Vaší podpoře našich produktů, slunečnímu záření a instalované solární elektrárně jsme v Lift Components překročili prvních 100MWh vyrobených z obnovitelných zdrojů.

 


Výroba za rok 2018 + 2019 = 100MWh

Díky této energii

- nemuselo být pokáceno 1339 stromů    

 

- se uspořily pohonné hmoty, které by stačily na ujetí 348 141km osobním automobilem    

 

- do ovzduší nebylo vypuštěno 52,22t CO2    


Ve snaze dělat maximum proto, abychom ulevili našemu již tak znečištěnému prostředí, využíváme energii vyráběnou 60 kW solární elektrárnou, kterou jsme v rámci stavby nového Lift salonu vybudovali na střeše expediční haly.
Elektrárna je schopna vyrábět až 40 % veškeré energie potřebné na provoz firmy bez jakéhokoliv dopadu na životní prostředí. Celý projekt byl financován z vlastních zdrojů bez dotací. Tímto se výroba výtahů stala ještě ekologičtější a šetrnější než doposud.

Zároveň si díky nainstalované nabíjecí stanici u nás zdarma nabijete elektromobil

        


K naší solární elektrárně jsme nainstalovali nabíjecí stanici a zakoupili firemní elektromobil Nissan LEAF.

Nabíjecí stanice se nachází v nejnovější části našeho areálu hned vedle Lift salonu. Jedná se o dobíjecí stanici Typu 2 s výstupním výkonem až 22kW, který také čerpá energii z naší solární elektrárny.
Elektromobil je využíván k návštěvě všech našich zákazníků v blízkém okolí, proto Vás vždy tímto elektromobilem přijedeme rádi navštívit.


Využíváním energie z obnovitelných zdrojů jsou výtahy vyrobené v Lift components součástí zodpovědného chování naší firmy pro budoucí generace, které přijdou po nás.

Děkujeme Vám za Vaši podporu a přejeme příjemné prožití vánočních svátků.